Close

Cantine Sociale

Biserica Betania este biserica, care dorește ca să aibe un impact atât spiritual în societate cât și material prin proiecte sociale. Credința adevărată întotdeauna se materializează prin fapte. Apostolul Iacov spune în Iacov 2:26 Dupa cum trupul fara duh este mort, tot asa si credinta fara fapte este moarta..

Proiectele sociale ale Bisericii Betania au început în anul 2004, an în care fratele pastor Rică Gonciulea a fost contactat de fratele Bruce O`Neal, directorul organizatiei Manna Worldwide din Statele Unite ale Americii. În urma discuțiilor purtate în acel an cu organizația Manna s-a început un parteneriat nedeterminat pentru diferite proiecte sociale.

cantina-lupsa
Cantina Lupșa

Astfel în anul 2005 se deschide prima cantină socială pentru copii în localitatea Lupșa de Sus, loc în care copiii pot veni și servi prânzul în fiecare zi după ce se terminau orele la școală sau grădiniță. Masa este una consistentă pentru copii, conținând: felul 1, felul 2,desert și suc. Scopul acestei cantine este nu doar cel de a hrănii copiii fizic cât și spiritual, astfel în fiecare duminică în timpul programului bisericii, copiii participa la studii Biblice. La ora actuală la această cantină sunt hrăniți în jur de 30 de copii. Ne rugăm ca Domnul să-I binecuvinteze și să devină oameni de caracter în societate.

cantina-rogova
Cantina Rogova

În Anul 2009 se deschide o a doua cantină socială, în comuna Rogova în cadrul Bisericii Betania din această localitate. Dumnezeu a fost acela care a pregătit toate lucrurile pentru ca să se deschidă această cantină, deoarece în 2007 printr-un miracol, Biserica Betania reușește să achiziționeze clădirea din localitate care găzduia atât un cinematograf cât și un bar. Totul a fost planificat și pregătit de Dumnezeu. După achiziția acestei clădiri a fost nevoie doar de renovare și echipare a bucatariei cu electrocasnicele necesare pregătirii mâncării. Este extraordinar ca să vezi suveranitatea lui Dumnezeu și felul în care poate schimba menirea unui loc, clădiri. Dacă în urmă cu câțiva zeci de ani acea clădire era una în care oamenii erau robiți de păcatul alcoolului astăzi copiii comunei pot ca să mănânce și să fie învățați din Biblie. Aici sunt hrăniți nu mai puțin de 70 de copii în fiecare zi după ce pleacă de la școală. Majoritatea copiiilor sunt nelipsiți de la biserică, fiind implicați în programul bisericii: cântând și recitând versete Biblice și poezi.