Close

Clubul Awana

awana_logoClubul Awana este un loc în care copiii se joaca, se bucură, ascultă povestiri Biblice și învață despre Dumnezeu.

Jocurile organizate în cadrul cluburilor sunt jocuri de echipă. Scopul acestora este acela de a-i ajuta pe copii să învețe să se coordoneze în grup, să fie receptivi la ceilalți, să vadă nevoile grupului și să răspundă la ele, să-i facă să se simtă parte integrantă și să nu acționeze doar în interes propriu, să învețe răbdarea și încurajarea celorlalți. Acest tip de activități îi ajută pe copii să împartă câștigul și bucuria, dar și eșecul, să conducă, dar și să se supună.

Majoritatea jocurilor sunt preluate din manualele de specialitate AWANA SUA și traduse pentru clubul nostru de liderii care activează la club. Pe lângă acestea încercăm însă să readucem la viață și jocurile copilăriei noastre.

Astfel combatem sedentarismul, plictiseala și readucem buna-dispoziție și bucuria în inimile și pe chipurile copiilor care frecventează cluburile noastre.

Lecția biblică este una dintre părțile importante ale clubului nostru. Timpul lecției succedă timpul jocurilor și este axat pe aducerea la cunoștința copiilor a adevărurilor biblice: omul și lumea sunt creația lui Dumnezeu, Dumnezeu este o Trinitate (Dumnezeu Tată, Dumnezeu Fiul – Isus Cristos – și Dumnezeu Duhul Sfânt), omul este păcătos și are nevoie de mântuire, mântuirea vine doar prin credința în moartea și învierea Domnului Isus Cristos.

Bineînțeles, nimic din ceea ce se face la AWANA nu trece nerecompensat – astfel, pentru fiecare activitate copiii adună puncte. Pe parcursul desfășurării clubului copiii sunt împărțiri în patru echipe de culori diferite, fiecare echipă trebuind să acumuleze cât mai multe puncte până la finalul programului: la jocuri – pentru performanța sportivă, fair play, aliniere, galerie, încurajarea echipei, disciplină; la timpul lecției – răspunsuri la întrebările recapitulative, „întrebări deștepte”, liniște; la timpul echipei – pentru versetul de zi, versetul anterior, prietenii aduși, rezolvarea temei de casă, aducerea Bibliei și a mapei cu lecții. De asemenea sunt recompensate activitățile deosebite întreprinse în mod personal sau în grup, chiar și înafara programului clubului AWANA.

Pe lângă activitățile săptămânale fiecare club organizează diferite concursuri de imaginație și creativitate (ziua pălăriilor haioase, ziua frezelor ciudate, ziua mărțișoarelor etc.) iar o dată pe an cei mai buni membri AWANA au ocazia să participe la olimpiada regională și națională (parte de jocuri + întrebări din lecțiile de pe parcursul anului).

Prin intermediul punctelor acumulate în cadrul unei întâlniri de club se realizează un clasament al celor 4 echipe, fiecare primind o recompensă corespunzătoare locului pe care s-a clasat. Există de asemenea și un clasament pe cluburi în care fiecare copil își poate verifica poziția față de ceilalți. Punctele acumulate personal se transformă la finalul anului în bani AWANA , cu care copiii își vor putea procura diferite lucruri de la târg.